LET OP: MET CONTANT GELD BETALEN IS NIET MEER MOGELIJK!!!!!

                       De NS automaten zijn op de regionale stations vervangen.

Keolis en Arriva hebben vorig jaar de NS automaten vervangen op onze regionale stations langs de treinverbindingen Zutphen-Hengelo-Oldenzaal, Enschede-Gronau, Almelo-Hardenberg en Zwolle-Emmen.

Naast het vervangen van de NS automaten vervangen deze  automaten ook de regionale (CCV) automaten. Alleen op de stations Goor en Oldenzaal blijven de regionale (CCV) automaten staan vanwege het intensieve gebruik.

                                                 Informatiemiddelen. 

Op de kaartautomaten staat een storingsnummer vermeld waar reizigers 24/7 een storing van de kaartautomaat kunnen melden. Dit gratis nummer wordt verzorgd door CCV, de partij die het onderhoud en beheer van de automaten verzorgd.

Ook plaatsen de vervoerders een sticker met QR-code en verwijzing naar de website www.blauwnet.nl/kaartautomaten (met meest gestelde vragen (FAQ) & instructiefilmpjes) om reizigers de mogelijkheid te bieden om zich zelfstandig bekend te maken met de werking van de nieuwe kaartautomaten.

 De kaartautomaten op de regionale stations langs de treinverbindingen Zwolle-Enschede en Zwolle-Kampen krijgen een update, zodat de MMI van alle ‘Blauwnet’ kaartautomaten hetzelfde is.

Ook komt op deze automaten een storingsnummer en een sticker met QR-code en verwijzing naar de website www.blauwnet.nl/kaartautomaten

De verwachting is dat de website met FAQ en instructiefilmpjes 18 februari a.s. live gaat.

                        Kaartautomaten beveiligd tegen skimmen.

Naar aanleiding van een vraag heeft Arriva navraag gedaan hoe de kaartautomaten tegen skimmen zijn beveiligd. Het blijkt dat de nieuwe kaartautomaten op een wat subtielere wijze tegen skimmen zijn beveiligd.

De bekende beugels zijn blijkbaar al een beetje ouderwets. Het pinapparaat heeft een soort inkeping/vouw in het metalen gedeelte wat het plaatsen van een voorzet object onmogelijk maakt. Functioneel hetzelfde effect als de beugel maar zonder de nadelen van het gepriegel om je pinpas er in en er weer uit te krijgen.

                
                            LET OP:  MET CONTANT GELD BETALEN IS NIET MEER MOGELIJK!!!!!!!